Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till xerophytic

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet xerophytic, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet xerophytic i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till xerophytic (adjektiv)


Exempelmeningar för ordet xerophytic

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet xerophytic, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet xerophytic i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för xerophytic kommer från.

  1. The second group are perennials growing in arid zones and so are xerophytic, tolerating dry conditions.  
  2. The xerophytic species are proving useful in the search for nutritious foods that grow well in arid regions.  
  3. The regions surrounding the formation were arid to semi-arid, with most of the local flora being xerophytic (adapted to dry environments).  
  4. However, its distribution penetrates into tropical forests and xerophytic shrublands, as well as in gorges and canyon walls with high environmental humidity.  
  5. The vegetation in the volcanic field is mostly characterized by sparse bushes as well as herbaceous vegetation but few trees, and is classified as xerophytic.  

Mer information om xerophytic

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "xerophytic" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av xerophytic. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av xerophytic för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till xerophytic, för att få mer djupgående information.

Siffror om xerophytic

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om xerophytic.

  • Antal tecken: 10
  • Antal konsonanter: 6
  • Antal vokaler: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, xeric är som ett exempel en synonym till xerophytic. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.