Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till xeric

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet xeric, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet xeric i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till xeric (adjektiv)


Exempelmeningar för ordet xeric

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet xeric, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet xeric i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för xeric kommer från.

  1. These well-drained soils are strongly acidic and xeric in nature and show little or no horizon development.  
  2. The Paleo-Indians found an arid landscape that supported plants and animals adapted to prairie and xeric scrub conditions.  
  3. The species is found in a number of habitats including both tropical rainforest and xeric shrubland, provided enough prey is present to sustain it.  
  4. An arid region of high xeric scrubland and desert steppe, the canyon and wider basin average 8 in (200 mm) of rainfall annually; the park averages 9.1 in (230 mm).  
  5. The western and southern sides, which lie in the rain shadow of the central highlands, are home to dry deciduous forests, spiny forests, and deserts and xeric shrublands.  

Mer information om xeric

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "xeric" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av xeric. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av xeric för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till xeric, för att få mer djupgående information.

Siffror om xeric

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om xeric.

  • Antal tecken: 5
  • Antal konsonanter: 3
  • Antal vokaler: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, xerophytic är som ett exempel en synonym till xeric. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.