Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till unreactive

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet unreactive, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet unreactive i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till unreactive (adjektiv)

Synonymer till unreactive (adjektiv)


Exempelmeningar för ordet unreactive

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet unreactive, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet unreactive i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för unreactive kommer från.

  1. It is mostly unreactive at room temperature but is slowly attacked by hot concentrated sulfuric or nitric acid.  
  2. Monazite is a chemically unreactive mineral that is found as yellow or brown sand; its low reactivity makes it difficult to extract thorium from it.  
  3. The noble gases, having high ionisation energies and no electron affinity, have little inclination towards gaining or losing electrons and are generally unreactive.  
  4. Carbon–hydrogen bond activation (C–H activation) is an area of research on reactions that cleave carbon–hydrogen bonds, which were traditionally regarded as unreactive.  
  5. Although generally unreactive, xenon can undergo a few chemical reactions such as the formation of xenon hexafluoroplatinate, the first noble gas compound to be synthesized.  

Mer information om unreactive

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "unreactive" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av unreactive. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av unreactive för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till unreactive, för att få mer djupgående information.

Siffror om unreactive

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om unreactive.

  • Antal tecken: 10
  • Antal konsonanter: 5
  • Antal vokaler: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, inactive är som ett exempel en synonym till unreactive. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.