Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till south

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet south, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet south i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till south (adjektiv)

Synonymer till south (adverb)

Synonymer till south (substantiv)

Synonymer till south (substantiv)

Synonymer till south (substantiv)


Ordet south på svenska

Här nedanför hittar du en (eller flera) översättningar eller betydelser av det engelska ordet south på svenska.


Exempelmeningar för ordet south

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet south, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet south i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för south kommer från.

  1. Ricketts Glen lies south of and downstream from Waters Meet, and here the terrain becomes less steep.  
  2. The chapels in the south transept had tiles with symbols of Edward the Confessor and the Virgin Mary.  
  3. Its motion became just south of due east, causing the strongest winds to remain south of the islands.  
  4. It is 1.8 miles (2.9 km) from PA 118 in the south to Waters Meet and the southern end of Ganoga Glen.  
  5. It attained its peak winds of 60 mph (97 km/h) late that evening, while situated south of Wilmington.  

Mer information om south

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "south" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av south. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av south för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till south, för att få mer djupgående information.

Siffror om south

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om south.

  • Antal tecken: 5
  • Antal konsonanter: 3
  • Antal vokaler: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, southbound är som ett exempel en synonym till south. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.