Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till sad

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet sad, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet sad i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till sad (adjektiv)

Synonymer till sad (adjektiv)

Synonymer till sad (adjektiv)


Ordet sad på svenska

Här nedanför hittar du en (eller flera) översättningar eller betydelser av det engelska ordet sad på svenska.


Exempelmeningar för ordet sad

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet sad, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet sad i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för sad kommer från.

  1. Sylvia described a moment of familial affection when they met, followed by a sad distance between them.  
  2. She concluded by saying, "[Waiting] is both sad and amusing, believable, well acted and very well told".  
  3. It is sad for the science as also for Mr Candidate Lang that he has written in Finnish the mentioned work.  
  4. When Feynman was nearing death, he asked his friend and colleague Danny Hillis why Hillis appeared so sad.  
  5. The album consisted of seven songs, including two versions of "Kitni Hai Pyari Pyari"—one sad and one slow.  

Mer information om sad

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "sad" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av sad. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av sad för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till sad, för att få mer djupgående information.

Siffror om sad

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om sad.

  • Antal tecken: 3
  • Antal konsonanter: 2
  • Antal vokaler: 1

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, bittersweet är som ett exempel en synonym till sad. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.