Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till ruby

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet ruby, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet ruby i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till ruby (adjektiv)

Synonymer till ruby (substantiv)


Exempelmeningar för ordet ruby

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet ruby, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet ruby i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för ruby kommer från.

  1. There were discussions of such devices as early as 1960, the year the first ruby laser was demonstrated.  
  2. It contains three open flowers; one white with a ruby jewel, another red with a sapphire, and one gray-blue with a pearl.  
  3. The spa offers gemstone-infused (diamond, ruby, or sapphire) oil massages, hydrating masques, exfoliating salts and the "Deluge shower".  
  4. This is especially true of the Lady's ring, as scholars believe it to be a ruby or carbuncle, indicated when the Gawain-Poet describes it as a bryȝt sunne (fiery sun).  
  5. An easy to understand example is the ruby laser, where there is a metastable state where electrons will remain for a slightly longer period if they are first excited to even higher energy.  

Mer information om ruby

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "ruby" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av ruby. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av ruby för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till ruby, för att få mer djupgående information.

Siffror om ruby

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om ruby.

  • Antal tecken: 4
  • Antal konsonanter: 2
  • Antal vokaler: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, red är som ett exempel en synonym till ruby. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.