Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till relevant

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet relevant, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet relevant i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till relevant (adjektiv)


Ordet relevant på svenska

Här nedanför hittar du en (eller flera) översättningar eller betydelser av det engelska ordet relevant på svenska.


Exempelmeningar för ordet relevant

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet relevant, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet relevant i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för relevant kommer från.

  1. Vampirism and the vampire lifestyle also represent a relevant part of modern day's occultist movements.  
  2. Buildings gain points from being placed near relevant structures, but lose points for incompatible ones.  
  3. While conducting this research, he had travelled extensively in Europe to study the relevant manuscripts.  
  4. One of the earliest relevant attempts at an evolutionary study of Mosasaurus was done by Russell in 1967.  
  5. Each Commissioner comes before a relevant parliamentary committee hearing covering the proposed portfolio.  

Mer information om relevant

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "relevant" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av relevant. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av relevant för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till relevant, för att få mer djupgående information.

Siffror om relevant

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om relevant.

  • Antal tecken: 8
  • Antal konsonanter: 5
  • Antal vokaler: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, applicable är som ett exempel en synonym till relevant. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.