Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till operational

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet operational, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet operational i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till operational (adjektiv)

Synonymer till operational (adjektiv)

Synonymer till operational (adjektiv)

Synonymer till operational (adjektiv)


Ordet operational på svenska

Här nedanför hittar du en (eller flera) översättningar eller betydelser av det engelska ordet operational på svenska.


Exempelmeningar för ordet operational

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet operational, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet operational i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för operational kommer från.

  1. Swigert was the launch capsule communicator (CAPCOM) and worked on the mission's operational aspects.  
  2. To streamline operations, Sega established operational firms for each of its businesses in the 2010s.  
  3. A fifth operational (and sixth in total) orbiter, Endeavour, was built in 1991 to replace Challenger.  
  4. This was the last operational refinery in the Japanese Home Islands, and it produced 67% of their oil.  
  5. Over 35,000 foreign workers passed through the camps during the period in which they were operational.  

Mer information om operational

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "operational" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av operational. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av operational för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till operational, för att få mer djupgående information.

Siffror om operational

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om operational.

  • Antal tecken: 11
  • Antal konsonanter: 5
  • Antal vokaler: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, active är som ett exempel en synonym till operational. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.