Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till legate

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet legate, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet legate i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till legate (substantiv)


Exempelmeningar för ordet legate

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet legate, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet legate i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för legate kommer från.

  1. The legate secured Rufus' recognition of Urban, but subsequently refused to consider Anselm's deposition.  
  2. The Yorkists left London and marched to the King; they were accompanied by the Papal legate Francesco Coppini.  
  3. Theodore requested talks with the papal legate, Giovanni Colonna, whom he assured of his goodwill and support.  
  4. A papal legate visited the abbey and found that the monks were lacking in food, clothes, and other necessities.  
  5. Baldwin laid John's lands under interdict, but it was lifted by a papal legate who declared the marriage legal.  

Mer information om legate

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "legate" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av legate. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av legate för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till legate, för att få mer djupgående information.

Siffror om legate

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om legate.

  • Antal tecken: 6
  • Antal konsonanter: 3
  • Antal vokaler: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, official emissary är som ett exempel en synonym till legate. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.