Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till intuition

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet intuition, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet intuition i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till intuition (substantiv)


Exempelmeningar för ordet intuition

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet intuition, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet intuition i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för intuition kommer från.

  1. However, mathematicians generally require rigorous proofs that do not require an appeal to physical intuition.  
  2. Autistic people have social impairments and often lack the intuition about others that many people take for granted.  
  3. Picard, who knows that this would be a suicide mission, refuses to give such an order based on Guinan's intuition alone.  
  4. On top of this, a colleague wrote, Kaske added "a kind of native intuition about what a medieval poet might want to say".  
  5. The primacy of imagination and intuition over the subjective character of creation was a fundamental principle of El Greco's style.  

Mer information om intuition

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "intuition" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av intuition. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av intuition för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till intuition, för att få mer djupgående information.

Siffror om intuition

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om intuition.

  • Antal tecken: 9
  • Antal konsonanter: 4
  • Antal vokaler: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, hunch är som ett exempel en synonym till intuition. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.