Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till glass

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet glass, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet glass i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till glass (substantiv)

Synonymer till glass (verb)

Synonymer till glass (substantiv)

Synonymer till glass (substantiv)

Synonymer till glass (substantiv)

Synonymer till glass (substantiv)

Synonymer till glass (verb)

Synonymer till glass (verb)


Exempelmeningar för ordet glass

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet glass, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet glass i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för glass kommer från.

  1. Captive emus have been known to eat shards of glass, marbles, car keys, jewellery and nuts and bolts.  
  2. Whether by flying fragments, by broken glass, by wreckage of machines or structures no one could say.  
  3. In 2009, a stained glass window found in the vaults of Bath Abbey was confirmed as a design by Burges.  
  4. Houston suffered heavy damage, including thousands of shattered glass panes from downtown skyscrapers.  
  5. This reproduced glass was used to restore the partitions and naturally lit corridors of Root's design.  

Mer information om glass

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "glass" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av glass. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av glass för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till glass, för att få mer djupgående information.

Siffror om glass

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om glass.

  • Antal tecken: 5
  • Antal konsonanter: 4
  • Antal vokaler: 1

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, drinking glass är som ett exempel en synonym till glass. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.