Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till fortunate

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet fortunate, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet fortunate i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till fortunate (adjektiv)

Synonymer till fortunate (adjektiv)

Synonymer till fortunate (adjektiv)


Ordet fortunate på svenska

Här nedanför hittar du en (eller flera) översättningar eller betydelser av det engelska ordet fortunate på svenska.


Exempelmeningar för ordet fortunate

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet fortunate, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet fortunate i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för fortunate kommer från.

  1. But with all the craziness that had gone on, I feel fortunate that people got to experience it at all..  
  2. The Roman Senate wished subsequent emperors to "be more fortunate than Augustus and better than Trajan".  
  3. We've been so fortunate to play at all of these festivals which have a really eclectic form of music styles.".  
  4. Elizabeth was fortunate that many bishoprics were vacant at the time, including the Archbishopric of Canterbury.  
  5. Wollheim was fortunate in obtaining a good deal of artwork from Hannes Bok, later to become a popular artist in the field.  

Mer information om fortunate

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "fortunate" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av fortunate. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av fortunate för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till fortunate, för att få mer djupgående information.

Siffror om fortunate

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om fortunate.

  • Antal tecken: 9
  • Antal konsonanter: 5
  • Antal vokaler: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, better off är som ett exempel en synonym till fortunate. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.