Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till depend on

Nedan kan du hitta synonymer till den engelska frasen depend on, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för frasen depend on i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av frasen på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till depend on (verb)

Synonymer till depend on (verb)


Exempelmeningar för frasen depend on

Här nedanför finner du exempelmeningar för den engelska frasen depend on, vilket innebär meningar som visar hur man använder frasen depend on i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för depend on kommer från.

  1. The details depend on the exact initial mass and other physical properties of that main sequence star.  
  2. Special features, such as anamorphic widescreen (the original release is letterboxed), depend on region.  
  3. Almost 8 billion humans live on Earth and depend on its biosphere and natural resources for their survival.  
  4. Rand wanted her play's ending to depend on the result of the trial, rather than having a fixed final scene.  
  5. The owl's daylight hunting may depend on whether it can avoid being mobbed by other birds during that time.  

Mer information om depend on

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av den engelska frasen "depend on" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av depend on. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av depend on för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till depend on, för att få mer djupgående information.

Siffror om depend on

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om depend on.

  • Antal tecken: 9 (8 exkl. mellanslag)
  • Antal konsonanter: 5
  • Antal vokaler: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, devolve on är som ett exempel en synonym till depend on. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.