Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till dais

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet dais, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet dais i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till dais (substantiv)


Ordet dais på svenska

Här nedanför hittar du en (eller flera) översättningar eller betydelser av det engelska ordet dais på svenska.


Exempelmeningar för ordet dais

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet dais, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet dais i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för dais kommer från.

  1. The throne is positioned on a dais, before a lavishly detailed oriental carpet lying on a similarly geometrically designed tiled floor.  
  2. The design included a half-circular column symbolizing a mother with her martyred sons standing at the dais in the centre of the monument.  
  3. It has a hammerbeam roof and a raised dais at one end with a grand table on it, where the Benchers and other notables would originally have sat.  
  4. Steps leading to the altar dais are characteristically curving between concave and convex and in many cases decorated with inlaid coloured marbles.  
  5. The throne dais, set in an apse, is flanked by gilded and mirrored columns, and the floor is a chequer board pattern of black and white marble tiles.  

Mer information om dais

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "dais" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av dais. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av dais för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till dais, för att få mer djupgående information.

Siffror om dais

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om dais.

  • Antal tecken: 4
  • Antal konsonanter: 2
  • Antal vokaler: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, podium är som ett exempel en synonym till dais. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.