Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till crimson

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet crimson, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet crimson i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till crimson (adjektiv)

Synonymer till crimson (adjektiv)

Synonymer till crimson (adjektiv)

Synonymer till crimson (substantiv)

Synonymer till crimson (verb)


Exempelmeningar för ordet crimson

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet crimson, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet crimson i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för crimson kommer från.

  1. In the centre, placed in the sky in relation to the background, there is a window with a crimson curtain.  
  2. The mantle, worn only by Knights and Dames Grand Cross, is made of crimson satin lined with white taffeta.  
  3. Albert is shown preaching in the upper panel, with red hair and a purple chasuble, crimson stole and a mitre.  
  4. Although the warrants state the colour as being red it is described by most commentators as being crimson or "wine-red".  
  5. They also estimated that the green rosella had diverged from the main crimson rosella lineage around 0.5 million years ago.  

Mer information om crimson

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "crimson" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av crimson. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av crimson för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till crimson, för att få mer djupgående information.

Siffror om crimson

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om crimson.

  • Antal tecken: 7
  • Antal konsonanter: 5
  • Antal vokaler: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, red är som ett exempel en synonym till crimson. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.