Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till chromatic

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet chromatic, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet chromatic i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till chromatic (adjektiv)

Synonymer till chromatic (adjektiv)


Exempelmeningar för ordet chromatic

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet chromatic, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet chromatic i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för chromatic kommer från.

  1. Reznor uses noise and distortion in his song arrangements and incorporates dissonance with chromatic melody and/or harmony.  
  2. The opening and pre-verse sections feature fast downpicked chromatic riffing at around 212 beats per minute in mostly 4 time.  
  3. The storm scene which forms the centre of the opera is an extended passacaglia, the theme of which uses the entire chromatic scale.  
  4. Meanwhile, another pattern alternates with chromatic scales in the woodwinds and a third pattern of rhythms is played by percussion.  
  5. Wert's influence is reflected in Monteverdi's forthrightly modern approach, and his expressive and chromatic settings of Tasso's verses.  

Mer information om chromatic

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "chromatic" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av chromatic. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av chromatic för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till chromatic, för att få mer djupgående information.

Siffror om chromatic

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om chromatic.

  • Antal tecken: 9
  • Antal konsonanter: 6
  • Antal vokaler: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, amber är som ett exempel en synonym till chromatic. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.