Engelska synonymer logotype.

Engelska synonymer till cardinal

Nedan kan du hitta synonymer till det engelska ordet cardinal, grupperade efter olika ordgrupper. Om det finns några antonymer för ordet cardinal i vår databas visas de också bredvid synonymerna. Innehåller vår databas dessutom en (eller flera) översättningar av ordet på svenska så finner du även dessa strax nedanför synonymerna och antonymerna.

Synonymer till cardinal (adjektiv)

Synonymer till cardinal (adjektiv)

Synonymer till cardinal (substantiv)

Synonymer till cardinal (substantiv)

Synonymer till cardinal (substantiv)


Ordet cardinal på svenska

Här nedanför hittar du en (eller flera) översättningar eller betydelser av det engelska ordet cardinal på svenska.


Exempelmeningar för ordet cardinal

Här nedanför finner du exempelmeningar för det engelska ordet cardinal, vilket innebär meningar som visar hur man använder ordet cardinal i en mening. Exempelmeningarna samlas in från engelska Wikipedia och i slutet av varje mening hittar du en länk till den artikel som exempelmeningen för cardinal kommer från.

  1. Pope Boniface IX elevated Cossa to the Archdiocese of Bologna in 1396 and made him a cardinal in 1402.  
  2. They were arranged so as to read Ra Hotep, that is "May Ra be satisfied", from the four cardinal points.  
  3. There are gopuras at each of the cardinal points; the western is by far the largest and has three ruined towers.  
  4. Numbers are mainly formed by adding cardinal numbers to the number 5 and by multiplying the numbers 10, 20 and 100.  
  5. After leaving the I-96 concurrency, I-69 changes cardinal orientation and is signed as east–west from that point on.  

Mer information om cardinal

Andra sätt att lära sig mer om innebörden av det engelska ordet "cardinal" är att söka efter vissa nyckelord som är relaterade till ordet. En av dessa är till exempel att söka efter stavningen av cardinal. En annan sak att göra är att söka efter definitionen av cardinal för att lära sig mer om innebörden. Ett sista tips är att använda antonymer (motsatser) till cardinal, för att få mer djupgående information.

Siffror om cardinal

Här nedanför hittar du lite mer teknisk information om cardinal.

  • Antal tecken: 8
  • Antal konsonanter: 5
  • Antal vokaler: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är enkelt och enkelt ett annat ord som kan användas för att ersätta det ursprungliga ordet, central är som ett exempel en synonym till cardinal. Tänk dock på att det kanske inte alltid är så enkelt att bara ersätta ett ord med dess synonym, man bör alltid tänka på textens nyans. Antonymer å andra sidan är motsatta ord, vilket betyder ord som är den totala motsatsen till det ursprungliga ordet.

Lämna feedback och datakällor

Vi som utvecklar Engelskasynonymer.se hoppas att du som besökare gillar sajten och tycker att den är användbar. Mycket arbete har lagts ner på sidan och vi hoppas att det visar sig! Om du vill lämna lite feedback till oss, oavsett om den är positiv eller negativ, vänligen gör det! Du hittar ett kontaktformulär på sidan "Om oss" som du hittar i sidfoten. Där kan du även läsa mer om vilka datakällor vi har använt för att sammanställa datan på denna webbplats.